Home / Trenderna som försvinner 2017

 

Inredningstrender kommer och går lika fort som vi växlar år i kalendern, vilket är precis vad som nyligen skett – och en hel del trender i inredningen som var super het under fjolåret kommer försvinna nu under 2017, men vilka?

Att renovera och inreda hemma kan leda till skilsmässotankar, det har vi nog alla varit med om och speciellt nu under fjolåret då trenderna avlöste varandra och hemmet skulle omrenoveras återigen. Och nu är det säkerligen dags igen. En massa trender som var det hetaste under 2016 kommer nämligen vara fullkomligt ute under 2017, så kanske kommer dessa skilsmässotankar att komma tillbaka krypande under kommande renoveringar.

Hela 9 inredningstrender försvinner

Under fjolåret kom en hel del trender att dominera våra hem såsom speciella inredningsdetaljer och specifika färger på väggarna, men nu kan dessa saker vi älskade så komma att försvinna. Enligt Expressen är det nämligen hela nio trender från 2016 som för i år är helt ute. Vilka då? Det har vi listat nedan:

  1. Glödlampor utan skärm – den nakna glödlampan i större och mindre modell som många kastade sina lampskärmar för är för kommande året inte alls hett, så nu är det dags att återigen börja shoppa runt efter nya skärmar!
  2. Mässingsdetaljer – var du en av dem som valde att fylla hemmet med mässing i olika skepnader är det dags att börja skala bort det, den trenden försvinner.
  3. Fejkmarmor och riktig marmor – marmorimitation såsom att klä in möbler och annat i dekorplast för att få det att se ut som en marmorskiva eller liknande är bara att plocka ner, det är inte alls något för 2017.
  4. Grått och kalla grå toner – på väggar och möbler är bara att byta och måla om för nu går vi mot varmare nyanser.
  5. Fiolfikusen ska bytas – gärna mot andra växter i form av småträd, fiolfikusen är bara att återvinna.
  6. Marockanska inredningsdetaljer – något som kom och fick starkt genomslag var de traditionella puffarna som ingår i Marockansk inredning och har fått pryda många vardagsrum, men dessa är vi trötta på nu.
  7. Chevronmönster – på precis allt i hemmet ska nu bytas mot annat, också gärna i varma färger.
  8. Koppardetaljer – ska precis som mässing och marmor tonas ned eller bytas ut helt och hållet.
  9. Makramé i alla dess former – det var något som prydde både väggar och sängkläder a la 70-tal men det ska nu bort.