Home / Skilsmässotankar vid renovering

 

Allt fler väljer att renovera och med det sätta sin egen prägel på sitt hem. I en undersökning från inredningssajten Houzz får man svart på vitt att det inte bara är en dans på rosor när det kommer till att få till sitt drömhem. Många är det som går i tankar om att skiljas, samt väljer att lämna hemmet under en renovering. 

6101557-tapetsering-pagarMånga är det som vill få till sitt drömhem – att från en vacker trädgård med uteplats i natursten till att skapa det där drömköket med öppen planlösning som man bara kan samlas kring och ungås. För köket är verkligen hemmets hjärta. Men, innan man står där och skålar med ett glas fyllt av bubblor så gäller det att klara av en renovering. Beroende på hur omfattande renoveringen är ställs det olika krav på en i en relation. Det är mycket beslut som ska fattas och dessa ska även tas snabbt och ibland även ad hoc. I en undersökning som inredningssajten Houzz gjort kan man se att det verkligen inte är kärlek i lägret under en renovering. Det är mycket som kommer upp till ytan och som man blir medveten om. Ta bara ett besök på IKEA där det på en sekund kan bli storbråk om vem det är som faktiskt diska – eller vem det är som städar mest. Ja, man kan säga att under en renovering så klär av av sig lager på lager, vilket betyder att om man överlever, som de flesta gör, så kommer man ur den med en starkare relation och et hem som man kommer trivas i.

Fransmännen lämnar hemmen

Vad man även kan se i undersökningen är att en av fyra fransmän väljer att ibland lämna hemmet under en renovering för att slippa hjälpa till. I Sverige är det var tionde person som väljer att försvinna bort en stund. Ja, en renovering kan locka fram de sämsta sidorna, men, man får se det som att man blir starkare, och viktigt är att man vågar prata om hur man känner och vad man tycker. Samt att förstå att den situation man befinner sig i kommer att gå över. Här kommer några bra och snabba tips:

  • Prata igenom renoveringen så ni är på samma våglängd
  • Räkna med att det kommer ta längre tid
  • Var ute i god tid
  • Unna er middagar ute och andra roliga nöjen
  • Handla ny inredning – kanske besöka Antikmässan som är i full gång
  • Få inspiration av olika magasin. Det kan ge ett lugn.