Home / Modernt hem i gammal stil

 

Att inredningstrender kommer och försvinner råder det ingen tvekan om, och just nu är en starkt påtaglig inredningstrend att låta sitt hem glänsa i gammeldags stil fast med nyproducerade moderna inredningsdetaljer – vilket var precis vad familjen i Kungsviken på västkusten valt att göra.

fönster (2)När det kommer till inredning finns ingen som kan kallas rätt eller fel, men däremot finns en uppsjö av olika sätt att inreda på och det är upp till var och en att visa sin presonliga stil. Till exempel kan man välja att inreda modernt med futuristiska drag, som vi tidigare skrivit om här, eller så kan man göra tvärt emot och istället inreda gammeldags. Och det är precis vad Ingemar Johansson ville göra när han byggde sitt drömhus från grunden i vackra Kungsviken på den svenska västkusten. Han har nämligen valt att förvandla sitt hem till en lantlig idyll, men med hjälp av moderna medel – han valde helt enkelt att bygga ett modernt hem med hjälp av gamla klassiska inslag och resultatet kom att bli fantastiskt. Till Göteborgs-Posten, som även publicerat flertalet bilder på hans hem, säger han att mycket utav inspirationen till hemmet är hämtat från Gullholmen där han är uppväxt och det kan man bland annat se i hur han har valt att göra sin fönstersättning med storlek och bredd på fönsterfoder samt att det är stående panel och inte heller några delade gavelspetsar som finns i moderna hus. Självklart är huset även målat i klassisk falu rödfärg, har gamla tegelpannor och vackra fönster med smala spröjsar. Med andra ord har han lyckat bygga precis det han satte ut för att bygga: ett drömhem.

Klicka här för att själv se bilderna på huset hos Göteborgs-Posten och vem vet, kanske kan du också hämta lite inspiration från Ingemars hem.