Home / Framtidens inredning

 

När vi tänker på framtidens bostäder och kontorsmiljöer svävar tankarna iväg. De experter som spått in i framtiden tror på mer ergonomiska lösningar och när svenskarna önskar sina framtidsbostäder vill de ha mer miljövänliga material.

1097562-modern-building

I Expressen kan man ta del av hur man tror att framtidens kontor kommer att se ut. Istället för att sitta som tidigare på en stol, framför en dator, vid ett skrivbord, kommer man i framtiden ha massor av ergonomiska arbetsställningar att välja mellan. Möblerna på det framtida kontoret går inte att sitta på och alla är i olika höjder. Den som jobbar i det här framtida kontoren får istället halvligga, stå eller hitta nya typer av arbetspositioner.

Sköna möbler i hemmet

Även om kontoren kommer att se ut på det här sättet i framtiden, kommer det nog inte se likadant ut i hemmet. I hemmet lär det även i framtiden finnas möjlighet att sitta i en bekväm soffa eller så. Däremot ser vi mer och mer en trend att satsa på exklusiva möbler som är futuristiska och erbjuder högre komfort och ergonomi än tidigare. Man kan bara se på en sida som till exempel selectedpieces.se att det kommit allt fler möbler som verkligen är gjorda på ett bra sätt och som användaren får ut mycket av.

Miljöanpassade material

Ser man på hur svenskarna vill ha det i sina framtida bostäder är det något annat än ergonomiska lösningar som sticker ut. Man kan nämligen läsa att många svenskar vill ha bostäder och inredning i miljöanpassade material. Enligt Göteborgs-Posten drömmer många svenskar även om att kunna förändra hela bostadens inredning med en knapptryckning. Detta visar på hur ombytliga vi är och att vi gärna vill kunna ge våra hem en helt annan look när helst det passar oss.