Home / Framtid och rymd i hemmet

 

När det kommer till fantasy och inredning finns det många olika subgenrer. I den här artikeln har vi valt att fokusera på inredning med inspiration från rymden och framtiden. Vi pratar framtidsboenden och rymdinspirerad teknik i hemmet.

11199897-futuristic-house

På gp.se kan man läsa om det nya projektet HSB Living Lab där man skapat ett modul-boende med 35 hyresrätter på Chalmersområdet i Göteborg. För att bygga de här hyresrätterna har man fått influenser från rymden och de ser lite ut som något från en science fiction-film. Hyresrätterna är inte helt klara vid inflyttningen utan kommer att förändras över tid i tio år. Förändringarna kommer att ske utifrån de erfarenheter som de som bor där bidrar med. I och med influenserna från rymden kommer Nasa att följ arbetet med lägenheten. Varför de vill följa projektet är för att man vid HSB Living Lab fokuserar mycket på hur man på bästa sätt utnyttjar volym istället för golvyta och andra aspekter som kommer vara viktiga för det framtida hållbara boendet.

Ett futuristiskt badrum

Det är dock bara ett begränsat antal personer som kommer att få bo i dessa lägenheter inspirerade av rymden och science fiction. Vi andra får nöja oss med att bo kvar i våra nutida boenden, men det finns förstås mycket man kan göra i sitt hem för att få en touch av rymd och framtid. Exempelvis kan man börja i badrummet med att köpa ett massagebadkar med undervattensbelysning som ser otroligt futuristiskt och coolt ut. Man kan även installera en badrumsspegel med en integrerad tv för att få en extra touch av framtiden. Läs mer.

Framtidens kök

Man kan sedan gå vidare till köket för att skapa en futuristisk känsla även där. Varför inte köpa kranar som styrs av fotoceller och en köksö som kan höjas och sänkas med hjälp av en fjärrkontroll. Kanske kan man ta inspiration från den här artikeln där det skrivs om hur möbeljätten Ikea tror att allas kök kommer att se ut om tio år.