Home / Byt till PVC-fönster

 

Går du i fönstertankar men inte riktigt bestämt dig för vad du ska välja? Eller har du tänkt byta dina befintliga fönster?

Det finns en djungel av fönster att välja bland på marknaden och det är inte alltid lätt att bestämma sig. Det finns så många saker att ta hänsyn till, som underhåll, energibesparing, utseende, kostnader och så vidare. Plastfönster brukade ha ett lite dåligt rykte förr i tiden, men detta har förändrats radikalt.

Vad är ett PVC-fönster?

Ett PVC-fönster är idag så gott som underhållsfritt. De är dessutom energisnåla och går att få till riktigt bra priser. Om du bor i ett modernt hus passar PVC-fönster synnerligen bra med tanke på deras enkla design. Eftersom de är tillverkade av plast står de emot angrepp av svamp och röta. Andra fördelar med PVC-fönster är att de inte blir kalla eftersom plast är både icke-ledande och isolerande. Problem med kondens är därför mycket sällsynt.

”Ett PVC-fönster behöver inte oljas eller målas.”

Så underhåller du dina fönster

Ett PVC-fönster behöver inte oljas eller målas. Torka bara av dem med en fuktad trasa när du tycker att det behövs göras rent. Det går bra att använda milda rengöringsmedel. Eventuella svåra fläckar, om sådana förekommer, kan du ta bort med en särskild plastpolish. Du ska däremot aldrig använda dig av sandpapper eller lösningsmedel på ett PVC-fönster. Gångjärnen smörjer du en gång årligen, efter att du avlägsnat sot eller smuts och detsamma gäller för beslag. Om fönstret sköts på rätt sätt kommer det att hålla i många år, eftersom PVC-fönster inte bleks av solen eller tar stryk av väder och vind.