Home / Byt till PVC fönster hemma

 

Energieffektivare lösningar för hemmet har blivit alltmer eftertraktade under senare år. Detta har skett mot bakgrund av dagens klimatkris, som dels resultaterat i ökade energikostnader men också ökad medvetenhet om hur vi kan sänka vår energianvändning.

Det finns flera olika sätt att sänka sina energikostnader, varav vissa åtgärder är mer effektiva än andra. En klok åtgärd för att sänka sina energikostnader är genom att byta ut sina gamla slitna fönster mot fräscha och energieffektiva PVC-fönster.

Vad är PVC-fönster?

PVC står för polyvinylklorid och är en plastsort med hög andel klor i sin kemiska struktur. Det är ett material som, förutom i fönster, används i bland annat byggprodukter som golvmattor, olika plaströr och lister. Det är ett mycket hårt och motståndskraftigt material som gör att fönstren blir i princip underhållsfria samtidigt som de håller tätt och tål vind, regn och minusgrader på mycket bra sätt. Tekniskt sett är det marknadens kanske bästa fönster med en stabil kombination av tålighet, livslängd och kvalité. I flera tester har dessa fönster presterat betydligt bättre än olika traditionella fönstertyper.

Varför ska du välja PVC-fönster?

Det finns flera anledningar till att ta steget till att byta ut fönstren hemma mot smarta PVC-fönster. Ett starkt argument för dessa fönster är energisparandet, vilket är särskilt viktigt i ljuset av dagens uppmärksammade klimatförändringar och ökade medvetenhet kring hållbarhetsfrågor. Det är helt enkelt en god investering att förse huset med denna sorts fönster, du kommer spara pengar på elräkningen i slutet av varje månad samtidigt som det också ökar husets värde. Du kan beställa PVC fönster av Drutex som levererar måttanpassade fönster som specialtillverkas hos MIR Gruppen i Vimmerby utifrån just dina behov. Vid önskemål är det även möjligt att få hjälp med montering.

Ytterligare ett argument för att välja PVC-fönster är det faktum att de i princip är underhållsfria. I jämförelser med andra mer traditionella fönstertyper har de visat sig ha betydligt längre livslängd och hållbarhet, och detta trots bara mycket enkelt underhåll såsom fönsterputs med trasa. Anledningen till detta är den motståndskraft som präglar den unika plasttyp som fönstren består av.