Home / Inred barnrummet med fantasy

 

Det bästa med fatasygenren är att alla kan fastna för den, oavsett ålder och personlighet. Barn är ofta fascinerade av fantasy och har en tendens att helt sugas in i de förtrollade världarna. Och då är det bara att låta dem hänge sig! Ofta vill de leka riddare, klä sig som trollkarlar och häxor och ha saker i sitt rum som hjälper deras fantasi ännu mer.

Att inreda ett rum enligt tema

Om du funderar på att inreda ditt barns rum i ett fantasytema så är ditt barn antagligen väldigt bestämd när det kommer till vilket tema det ska handla om. Är hen insnöad på medeltiden, vikingar, vampyrer eller trollkarlar? Finns det kanske till och med någon speciell serie som gäller för hela slanten? Kanske behöver du inspiration för Harry Potter-rummet från Universal Orlando i USA? Eller är det kanske Arn och hans tempelriddare som gäller? Gå loss och inred med allt ifrån en temasäng till snygga fondtapeter med bilder på riddare, slott, trollkarlar eller drakar! Gardinerna i ett Harry Potter-rum kanske ska vara täckta av guldiga Kvicken, och ett Narnia-rum kanske ska vara inrett som de två bävrarnas lilla stuga? Eller kanske ska ni investera i en riddarborg och sätta upp en eldsprutande drake i taket? Möjligheterna är oändliga, och bara ditt barns fantasi sätter gränserna.

Låt barnen vältra sig i fantasy

Efter alla rapporter om att ungdomar, speciellt unga killar, inte läser längre så borde alla föräldrar till fantasyälskande barn vara lyckliga. Fantasy kan nämligen få unga att läsa och triggar fantasin som omväxling till alla dataspel och tv-spel som de unga underhålls av hela tiden. Låt därför ditt barn eller din ungdom få leva ut sina fantasier och bejaka lekfullheten. Antagligen kommer du även att få önskningar om speciella kläder, vissa fritidsaktiviteter och kanske besök i olika lajvbutiker och fantasybokhandlar. Låt ditt barn få utlopp för allt detta så kommer hen att må bra och tycka att livet är roligt. Om ditt barn har fått en medeltida kungasäng så kanske det även blir roligare att gå och lägga sig på kvällarna!